Quadrant Bearing not displaying


SailPending
 Share

Recommended Posts

    I just purchased Home Designer Pro 2021, so I am new to it (and struggling a bit). I viewed an excellent video on importing a Survey DWG file (https://www.chiefarchitect.com/videos/watch/1056/import-a-surveyor-dwg-file-for-a-site-plan-or-terrain-perimeter.html) and had GREAT success with importing mine!  During the cleanup of the boundary lines (Perimeter Lines), all has gone well EXCEPT being able to get the "labeling" to display properly in Quadrant Bearing format. 

    Attached are three (3) screenshots. I click on Perimeter, open it, go to the Selected Line...and the angle of my subject line is CORRECT, displaying N85* 18'W...just as it is in my Imported DWG file. I then click on the "Number Style" (at the bottom this window) and confirm that I've checked "Quadrant Bearing" (which I did). However, when I look at my drawing (of the imported DWG Survey file), you will see that Home Designer Pro 2021 is displaying it as 179* 39'2".

 

PLEASE HELP!!!  (and thanks in advance for your reply ASAP)  Russell

Number Style box correctly set to Quadrant Bearing.png

ANGLE of selected Line is correct at N85*.png

But NOT displaying Quadrant Bearing format.png

Link to comment
Share on other sites

 

*** I see you said Pro 2021 ***

 

 

Answers often depend on which title (Suite, Pro etc) and version (2018, 2019 etc) you are using.

 

You can help everyone by adding that info to your signature (see below for how to turn them on) by clicking on your user name at the top right of the page, click Account Settings, then Signature on the left.

 

Doing so makes it always available, and keeps others from having to hunt for it.

 

And, turn on signature display too.

 

SIG.thumb.jpg.af17109346e9446432098056e258623d.jpg

 

----

 

Resources for self help:

 

The built in Help System (always a good place to start)

 

 

 

 
Home Designer - Getting Started - Setting Preferences and Defaults
 
Link to comment
Share on other sites

P.S. I also followed the video's instruction on re-aligning the Survey on my screen so when I build my existing house in HD Pro 2021 (and the Attached Addition that I'm doing), they will be fit onto this survey at the correct Angle. To make the adjustment, I clicked on the Survey's existing footprint, got the angle off of the front wall and re-set all of the objects off that wall.  (in case you wonder why the North arrow is not exactly pointing straight up). Thanks again.

Link to comment
Share on other sites

That worked and I appreciate the additional explanation. It's odd though, as I had been in this CAD Setting (and made this change) as a part of the Import process. I didn't even go back and check this setting as I was doing the clean-up...guess I thought it stayed set. Anyway...thanks again.  Now I just need to figure out how to increase the size of the font for the Perimeter labels...so I can get rid of the large imported text box (in purple). Appreciate you.

 

Screen Shot 2020-10-10 at 10.15.14 PM.png

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share