Sign in to follow this  
davidstvz

Roof Won't Auto Rebuild

Recommended Posts

I've attached my plan.  I have auto-rebuild roofs enabled, but if I try moving any exterior wall, the roof doesn't rebuild.  Furthermore, if I delete the roof and manually select build roof (with or without auto-rebuild), it rebuilds the same roof that was deleted.  I can manually edit roof planes, but I'm really relying on starting from an auto-roof.

 

Does anyone know what's going on or how to fix it?  Hopefully I've just missed something obvious.

 

Oakborne_Lot_31_Y_(house_18)_broken_roof.plan

 

EDIT: I've partially solved the problem.  When using auto-rebuild, the option for "re-use existing roof baselines" can't be toggled.  I unchecked auto-rebuild and disabled "re-use existing roof baselines" and the new roof covered new portions of the house as it should, taking into account changes in the walls.  So if I manually rebuild the roof, I can make it work now.  However, I'm unable to make auto-roofs work properly.  It seems auto-roof insists on reusing an old roof base line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do not check Make Roof Baseline Polylines unless you understand what that does.

 

Go to Edit>Delete Objects, select Roof Baseline Polylines and delete them.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, that was very much the problem.  I was experimenting and tried that somewhere along the way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this