QCWCU-969MN-2JA5

No Roof in clipped cross section

Recommended Posts

Clipped cross sections don't show any roof elements.   When I create an unclipped cross section the roof shows correctly, but when I specify a back clip (or just create a clipped cross section from the start) the roof lines are not shown.  The ridge cap and gutters are still shown, just not the roof itself.  Attached are two images, one of a cross section showing the roof and the  second a cross section from the same camera with a back clip specified.  Is this normal?  If so, why?  Is there a setting someplace that I need to change to get the roofs to show up?  I need the cross sections in my drawings to show the roof in my building permit application.

 

Details:

 

Home Designer 2014 Pro

4 proc Intel

6GB memory

Nvidia GeForce GT6300

 

 

 

 

 

post-60-0-20773500-1400282669_thumb.jpg

post-60-0-30701300-1400282683_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Each named camera type has it's own "Display Options" dialog and so roofs can be off for back clipped views and on for cross section views, there is a separate Display Options for plan views.

DJP

Share this post


Link to post
Share on other sites

as David said above their display maybe turned off in the layer display options ( icon looks like a square with a check mark on it) but you may also need to build the Roof framing/trusses and have their display option on too in the view you are in. BTW Trusses do not build automatically at least for me in Pro 10 , not sure about in your version.

 

M.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigh.  Given all the time I've spent in HD for this project I should have thought of that.  I know that just about everything has it's own display options, but without thinking about it didn't occur to me that there were different options for both cross sections and clipped cross sections. In my defense, I created a camera (cross section) and then turned on the clipping property in it's option page.  I thought it was still the same camera.  I didn't realize I was replacing a cross section camera with a clipping cross section camera, which is what apparently happened. To make this sort of thing a bit more clear perhaps the Chief Architect folks should put the exact element name in the title bar of the Display Options window.  That way when a person changes any Display Option setting it's clear what it applies to (and by extension, what it DOESN'T apply to).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now