rloverme

Upgrade broke roof and some surfaces

Recommended Posts

I just upgraded to HD Pro 2019, and my plan now has some very odd issues in it that I can't seem to fix.  The first, most irritating one, is the roof line.  Two studs are protruding through the roof, and I can't get them to go away!  I've tried adjusting the roof and the walls, but to no avail.

 

Also, with some of my exterior elements, the surfaces are missing or miscolored, and I can't seem to fix them (some surfaces will "take" but others won't, and there doesn't seem to be a rhyme or reason to it).

 

Any suggestions?

Screen Shot 2018-05-30 at 9.23.42 PM copy.png

Screen Shot 2018-05-30 at 9.23.42 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, rloverme said:

Any suggestions?

 

I see you said Pro, but ...

 

Answers often depend on which title (Suite, Pro etc) and version (2018, 2019 etc) you are using.

 

You can help everyone by adding this info to your signature (see mine for an example) by clicking on your user name at the top right of the page, click Account Settings, then Signature on the left.

 

Doing so makes it always available, and keeps others from having to hunt for it.

 

And, turn on signature display too.

 

SIG.thumb.jpg.af17109346e9446432098056e258623d.jpg

 

----

 

Resources for self help:

 

The built in Help System (always a good place to start)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posting the plan file is often the best way to get help. Zip it, and attach as you did the images.

 

For the studs, have you tried selecting them and deleting? There may be a wall there -- check the 2nd floor for invisible walls.

 

For the surfaces, what is supposed to be there?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, solver said:

For the studs, have you tried selecting them and deleting? There may be a wall there -- check the 2nd floor for invisible walls.

 

I have tried that, yes.  It seems to be an issue with the walls (which are not invisible, and I hesitate to delete and recreate them).  See the detail below when I try to edit the wall.  That stud did not appear in HD 2015, but suddenly shows up in HD 2019...

Screen Shot 2018-05-30 at 10.25.17 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

If this is an existing home, do you have images to post? I'm curious about your use of railing walls that seem to be brick around the front.

 

ht1.thumb.jpg.625965d2d3a302552d6fc182dd60a3be.jpg

 

In a camera view, select the studs and delete. They are part of some unneeded walls.

 

14 minutes ago, rloverme said:

Screen Shot 2018-05-30 at 10.25.17 PM.png

 

There are two walls on that side. You want to select the invisible one. Copy the 3 windows, delete the wall, go to plan and Paste/Hold Position to put them back.

 

ht2.thumb.jpg.3304890bb9feb856697b34d6e9f5ac01.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now